perjantai 3. syyskuuta 2010

Sieni-perunalaatikko

Torilla ei ollutkaan metsäsieniä, kanttarellia oli. Ne eivät kuitenkaan olleet juuri sitä mitä halusin. Olin ajatellut valmistaa sienipyöryköitä. Metsäsienet, kuten rouskut, haperot ja  kangassienet, ovat juuri sopivia pyöryköiden valmistamiseen. En antanut periksi ja kävin läpi kaupan säilykehyllyn. Sieltä löysin Sauvon Säilykkeen sienikuutioita-purkin. Se sisälsi haapa- ja kangasrouskuja, herkkusieniä ja osterivinokkaita.  Sieniruokaa siitä syntyi, vaihdoin vain valmistustapaa ja tein sieni-perunalaatikkoa.  Sienet oli säilötty mietoon suolaliemeen, joten liian runsas suolaus ei ollut vienyt sienten makua. Jos poimit sienet itse metsästä, tässä on hyvä sieniruokavaihtoehto. Vastapoimitut sienet ovat parasta tähän ruokaan.

Sieni-perunalaatikko (4:lle)
2 dl kuutioituja  metsäsieniä, tietysti puhdistettuja ja tarvittaessa ryöpättyjä jos käytät tuoreita sieniä
10 keskikokoista perunaa
2 sipulia
mustapippuria, ruususuolaa
1 dl ruokakermaa 10%
2,5 dl kolmenjuustonkermaa 10%
Kuori ja leikkaa perunat tikuiksi. Silppua sipulit. Valuta säilykesienet (kuutioi tuoreet sienet). Sekoita ainekset uunivuossa keskenään. Ripottele mausteet mukaan. Kaada päälle kermat. Kypsennä 175-asteessa kiertoilmauunissa noin 1 tunti.  Suojaa loppuvaiheessa foliolla pinnan tummumisen estämiseksi. 
Sekoitin rucola-tomaattisalaatin sieniruuan lisäkkeeksi. Minusta voimakas rucolan maku sopii hyvin tähän kokonaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.