maanantai 8. marraskuuta 2010

Kalkkuna-kesäkurpitsalasagne

Tänään oli mukava kokeilla ricottojuuston käyttöä lasagneen. Olin jo pitemmän aikaa halunnut valmistaa lasagnea juuri ricotolla. Lauantailta jäi kalkkunafilettä, joten ratkaisin sen hyötykäytön samalla kertaa. Tuunasin myös aprikoosikastikelopun tähän lasagneruokaan. Mukaan otin kesäkurpitsaa ja tomaatteja.
Kalkkuna-kesäkurpitsalasagne 
9 kpl lasagnelevyä
1/2 prk säilöttyjä tomaatteja
250 g kypsää kalkkunafilettä
4 dl aprikoosikastiketta ( tai valkokastiketta)
puolikas kesäkurpitsa
1 prk  (200g) ricottajuustoa
3 kpl tomaatteja
suolaa, sokeria
mustapippuria, timjamia, basilikaa
rypsiöljyä
juustoraastetta
Soseuta säilyketomaatit ja levitä seos voidellun uunivuoan pohjalle. Peitä soseen pinta lasagnelevyillä. Leikkaa kalkkunafilee suikaleiksi ja levitä vuokaan. Ohenna aprikoosikastike maidolla (tai keitä valkokastike) ja levitä kalkkunasuikaleille. Peitä vuoka lasagnelevyillä.Viipaloi kesäkurpitsa ja paista rypsiöljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä kurpitsat vuokaan.  Ohenna ricottajuustoa hieman maidolla ja levitä juusto kesäkurpitsoille. Mausta kuivatulla basilikalla. Peitä uunivuoka lopuilla lasagnelevyillä. Kalttaa tomaatit ja poista kuoret. Viipaloi tomaatit ja nostele vuokaan. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja timjamilla. Levitä pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.