sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Paahtopaistia valkosipuliperunoilla

Alunpitäen ajattelin valmistaa paahtopaistista stroganoffia. Paistipala näytti niin hyvältä, että kypsensin sen uunissa ehjänä paistina. Siitä tuli mehevää ja hyvää, kun se ei kypsynyt liikaa. Silloin se olisi kuivahtanut tiiviiksi, nyt siitä tuli mehevä ja murea. Valkosipuliperunat ovat klassikoyhdistelmä paahtopaistille. Sopii todella hyvin eikä tarvitse erikseen kastiketta. Paististahan ei valu nesteitä ollenkaan, ne pysyvät oikeaoppisesti lihan sisällä.

Paahtopaistia valkosipuliperunoilla
n, 1 kg paahtopaistia
2 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria
timjamia kuivattuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rypsiöljyä
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Hiero lihan pintaan rypsiöljyä. Ruskista liha kuumalla pannulla molemmin puolin. Hiero mausteet lihan pintaan ja nosta paisti sopivan kokoiseen uunivuokaan (ei liian iso paistin kokoon nähden). Työnnä paistimittari paksuun kohtaan. Paista 125-asteessa, kunnes sisälämpötila on 60-astetta. Ota paisti uunista, lisää pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri voipaperiin  sekä folioon. Anna vetäytyä vielä huoneenlämmössä tunnin verran. Leikkaa paistista ohuita viipaleita tarjottava määrä. Säilytä loppu (jos jää) foliossa jääkaapissa. Voit käyttää paistia salaattiin tai voileipiin.

Valkosipuliperunat;  viipaloi kuoritut perunat, 6-7 kpl,  voideltuun uunivuokaan. Sekoita 2 dl kermaa ja raasta joukkoon 2 kpl valkosipulin kynttä, ripauta 1 tl hienoa merisuolaa.  Kaada seos perunoiden sekaan. Ripottele päälle juustoraastetta tai vuole juustohöylällä ohuet viipaleet. Kypsennä 200- asteessa.
Salaatti: salanovasalaattia, friseesalaattia, rucolaa, kurkkuviipaleita ja oliiviöljy-balsamicokastike mukaan sekoittaen. Lopuksi päälle pieniä mozzarellapalloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.