Churrot
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 vatkattu muna
4 dl maitoa
rypsiöljyä paistamiseen Espanjassa käytetään oliiviöljyä
pinnalle sokeria
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys. Vatkaa kulhossa muna ja 2,5 dl maitoa. Kaada seos syvennykseen ja sekoita se jauhoihin. Vatkaa vähitellen joukkoon jäljellä olevasta maidosta niin paljon, että taikina on tasaista ja täyteläistä. Kuumenna öljy 190-asteeseen . Taikina on kypsennettävä hyvin kuumassa öljyssä, jotta ulkopinnasta tulee rapea ja se sulkeutuu nopeasti. Silloin munkin sisus kypsyy höyryssä. Voit pursottaa taikinan kypsymään. Käytin pientä kauhaa, jolla kaadoin taikinaa ja vedin pieniksi pötköiksi. Tuli ainakin persoonallisen näköisiä.
Kypsytä noin 4-6 minuuttia. Nosta churrot reikäkauhalla. Valuta hetki ja kierittele sokerissa.
Herkun näköisiä! Öljyssä paistaminen on kyllä tosi pelottavaa.
VastaaPoistaOlen kanssa joskus tehnyt on oikein herkullisia.
VastaaPoistaNäitä olen pitkään aikonut tehdä. Jospa nyt tällä ohjeella.
VastaaPoistaSerranosin perheessä syötiin aina churroja ja meilläkin lapset aina sanoivat, että tehtäisiin niitä.
Kaisa,
VastaaPoistaKannattaa pitää kansi tai palopeite lähettyvillä
Ei kyllä roiskunut yhtään.
Tupu,
Nyt nämä on kohta jo syöty, tuli lisäsyömäreitä parahiksi.
Sooloilija,
Näitä on niin helppo tehdä, kun on aineet kaapissa yleensä aina. No rypsiöljyä pitää olla tarpeeksi.
Ai kun kiva kun näihin on aineetkin aina kaapissa. Itse olen uppopaistanut aikalailla paljon ja hyväähän siitä tulee ;) Täytyy koittaa!
VastaaPoistaMausteinen Manteli,
VastaaPoistaJuu näitä on mukava toteuttaa koska vain, ei tarvita hiivaa.