perjantai 5. marraskuuta 2010

Churrot

Mallorcalla Alcuidan sunnuntaimarkkinoilla maistuivat churrot erinomaisilta. Paistoin tänään kotikeittiössäni churroja ja kyllä ne maistuivat ihan yhtä hyviltä kuin Alcuidassa.  Espanjalaiset churrot nautitaan joko kahvin tai kaakaon kanssa tai ihan sellaisenaan. 

Churrot
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 vatkattu muna
4 dl maitoa
rypsiöljyä paistamiseen Espanjassa käytetään oliiviöljyä
pinnalle sokeria
Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Tee keskelle syvennys. Vatkaa kulhossa muna ja 2,5 dl maitoa. Kaada seos syvennykseen  ja sekoita se jauhoihin. Vatkaa vähitellen joukkoon jäljellä olevasta maidosta niin paljon, että taikina on tasaista ja täyteläistä. Kuumenna öljy 190-asteeseen . Taikina on kypsennettävä hyvin kuumassa öljyssä, jotta ulkopinnasta tulee rapea ja se sulkeutuu nopeasti.  Silloin munkin sisus kypsyy höyryssä. Voit pursottaa taikinan kypsymään. Käytin pientä kauhaa, jolla kaadoin taikinaa ja vedin pieniksi pötköiksi. Tuli ainakin persoonallisen näköisiä.
Kypsytä noin 4-6 minuuttia. Nosta churrot reikäkauhalla. Valuta hetki ja kierittele sokerissa.

6 kommenttia:

  1. Herkun näköisiä! Öljyssä paistaminen on kyllä tosi pelottavaa.

    VastaaPoista
  2. Olen kanssa joskus tehnyt on oikein herkullisia.

    VastaaPoista
  3. Näitä olen pitkään aikonut tehdä. Jospa nyt tällä ohjeella.

    Serranosin perheessä syötiin aina churroja ja meilläkin lapset aina sanoivat, että tehtäisiin niitä.

    VastaaPoista
  4. Kaisa,
    Kannattaa pitää kansi tai palopeite lähettyvillä
    Ei kyllä roiskunut yhtään.

    Tupu,
    Nyt nämä on kohta jo syöty, tuli lisäsyömäreitä parahiksi.

    Sooloilija,
    Näitä on niin helppo tehdä, kun on aineet kaapissa yleensä aina. No rypsiöljyä pitää olla tarpeeksi.

    VastaaPoista
  5. Ai kun kiva kun näihin on aineetkin aina kaapissa. Itse olen uppopaistanut aikalailla paljon ja hyväähän siitä tulee ;) Täytyy koittaa!

    VastaaPoista
  6. Mausteinen Manteli,
    Juu näitä on mukava toteuttaa koska vain, ei tarvita hiivaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.