keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Piperrada Espanjasta

Nyt innostuin muistelemaan Espanjaa ja äskettäin Mallorcalle suuntautunutta lomamatkaani. Tämä on vähän mukaeltu piperrada, koska minulla ei ollut serranoa. Korvasin sen rucolalla, joka oli ihan hyvää myöskin tähän. Perusosasia tässä  ruuassa ovat paprikat, tomaatit, valkosipuli, kananmunat ja oliiviöljy.

Tämä ruoan voi tarjota suoraan pannusta.

Piperrada
4 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
1 keltasipuli renkaiksi viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 iso halkaistu keltainen paprika viipaloituna
(1 punainen paprika viipaloituna) tämän jätin pois, koska kaapissa ei ollut sitä
pari lehtikaalin oksaa silputtuna, korvasin tällä punaisen paprikan
2 kypsää kuorittua tomaattia viipaloituna
4 kananmunaa
1 cm punaista chiliä pilkottuna
suolaa, mustapippuria
rucolaa
Viipaloi sipulit. Pese ja poista paprikoista siemenet ja valkoinen malto, viipaloi. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä, vedä kuori pois ja viipaloi. Riivi lehtikaalen kiharaiset lehdet ruotiosista ja silppua. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua. 
Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää sipulirenkaat, valkosipuli ja kuullota nopeasti. Lisää chilisilppu, paprikat, lehtikaali ja tomaatit. Pane kansi pannun päälle, vähennä lämpöä ja kypsennä noin 12 minuuttia. Kasvikset saavat soseutua. Tarkista maku.
Riko munat kulhoon, lisää suola ja mustapippuri, sekoita.  Työnnä kasvisseos lastalla paistinpannun reunoille. Lisää jäljellä oleva öljy pannun keskiölle ja kaada siihen munaseos.  Kuumenna keskilämmöllä varovasti sekoittaen, kunnes munaseos on puolittain hyytynyt. Katkaise lämpö.  Ripottele pannulle rucolaa. Tarjoa suoraan pannusta. Lisäkkeeksi paahdoin leipää.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Tätä aion kyllä kokeilla. Kananmuna on aivan loistava ruoka-aines ja siihen on kiva aina löytää uusia variaatioita.

    VastaaPoista
  2. Katiskatar,
    Tämä onkin munakkaasta erilainen versio.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.