torstai 6. syyskuuta 2012

Mungpapupihvit

Muutaman kerran olen unohtanut ottaa mungpavut likoamaan yön yli. Eilen illalla sen muistin. Tosin olin jo makuuhuoneessa, kun muistin asian ja kävin laittamassa pavut likoamaan.
Tänään syntyivät vihdoinkin mungpapupihvit. Voin sanoa, että näiden pihvien jälkeen saa nousta pöydästä kylläisenä. Mungpavut  sisältävät runsaasti proteiineja sekä kuituja ja ovat ravintosisällöltään täysipainoista ravintoa sisältäen runsaasti mm. rautaa sekä B-vitamiineja.

Mungpapupihvit

2 dl mungpapuja
Laita huuhdellut pavut likoamaan yön yli edellisenä iltana. Huuhtele liotetut pavut ja keitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Jäähdytä.
noin 350 g porkkanoita raasteena
1 suippopaprika kuutioituna pieneksi
2 rkl jauhettua ratamon siemenen kuorta eli psylliumia (kuohkeuttaa seoksen)
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
ruususuolaa
Sekoita mungpavut,  porkkanaraaste ja paprikakuutiot. Lisää seokseen muut aineet. Sekoita massaksi. Muotoile pihveiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pihvejä tuli 14 kpl. 
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Voit kypsentää myös rypsiöljyssä pannulla paistaen.
Sekoitin kastikkeeksi 2/3 jogurttia ja 1/3 smetanaa. Maustoin  paprikajauheella, mustapippurilla ja kuivatulla rakuunalla sekä ripauksella suolaa. lisukkeena oli tällä kertaa salaattia.
 Mungpapupihvit uunipellillä

4 kommenttia:

  1. Itselläni kolmas ilta toden sanoi ja sain vihdoin pavut liotettua yön yli - kahtena edellisenä on ollut sama tilanne makuuhuoneessa.

    En olisi uskonut että alan tekemään pihvejä tälläisessä rajoitetussa keittiössä vaan resepti oli niin yksinkertainen etten voinut vastustaa. Ja oikein hyviä tuli! Lisäsin taikinaan pari desiä paahdettuja hampunsiemeniä kun niitä oli tarjolla, sopii joukkoon erinomaisesti. Psylliumia ei ollut ja paprika normaalia suipon sijaan.

    Kiitoksia resepteistä!
    j

    VastaaPoista
  2. Moi! Survoitko siis pavut jotenkin, vai pystyvätkö pihvit todella kasassa ilman jauhoja tai kananmunaakaan? Vaikuttaa kyllä hyvältä ohjeelta! :)

    VastaaPoista
  3. Vastaan tuohon edelliseen: eivät oikein tahdo pysyä koossa, laitoin taikinaan kananmunan, mutta olisi melkein kaivannut toisenkin tai leivänmurusia ja vaikka kermaviiliä. Pannulla en ainakaan lähtisi paistamaan.

    VastaaPoista
  4. Tein vähän mukaellen pihvejä. Survoin haarukalla keitetyt pavut. Kuullotin porkkanaraasteen, sipulin ja valkosipulin. Keitin desin verran hernerouhetta kasvisliemikuution kanssa. Pari kananmunaa ja aurajuustoa puoli palaa. Garam Masalaa paljon, 1 rkl, soijakastiketta. Paistoin pannulla voissa ja rypsiöljyssä matalalla lämmöllä. Hyvin pysyi kasassa ja ihanan kuohkeita. Olisko tuo psyllium, jota en ennen ole pihveihin laittanut. Hyviä olivat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.