torstai 20. syyskuuta 2012

Lammasta kasvisten kera

Olipa herkullisen näköinen lampaan paistipala lihaosastolla. Se oli kuin iso pihvi, jossa oli luu mukana. Tänään kypsensin sen ruoaksi. Ensin maustoin marinadilla ja ruskistin kevyesti, sitten haudutin taginepadassa, jonne lisäsin kasviksia kypsennyksen loppuvaiheessa. Kaikki valmistui siis yhdellä kertaa padassa hautuen.

Lammasta kasvisten kera





noin 600 g lammaspaistia viipaleena
mausteliemi 
1/2 dl soijaa
2  rkl rypsiöljyä
mustapippuria, meiramia, tilliä
ripaus suolaa
4 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
Sekoita marinadi ja sivele paistiviipaleelle. Anna maustua vähintään 3 tuntia.  Ruskista paistiviipale pannulla voinokareessa molemmin puolin. Nosta se taginepataan. Huuhtele pannu vesitilkalla, kiehauta ja lisää pataan.
Paloittele keltasipuli ja lisää pataan.  Kypsennä lihaa noin tunnin verran miedolla lämmöllä kannen alla.
Kuori porkkanat ja  omenat, paloittele  ja lisää pataan kypsymään. Kypsymisen  loppuvaiheessa  huuhdo ja paloittele kukkakaalin puolikas ja lisää pataan hautumaan. Ripauta mukaan hieman suolaa.
Kun kasvikset ovat kypsiä ja liha hajoavaa, ruoka on valmista.
 
                                                                                        
Ruokaa odotellessa on mukava maistella tomaatteja. Tarjolla on perinteistä punaista, oranssia ja keltaista  tomaattia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.