Punajuuri, kesäsipuli ja ananas sopivat oikein hyvin keskenään.
Mies oli lauantaina ostanut torin kalastajalta vastasavustettua Pohjanlahden merilohta. Täydellistä lohta, mehukasta ja sopivan kypsää.
Ensimmäiset kesän puolukat pääsivät jäätelön seuraksi jälkiruokaan. Stevialla makeutettu puolukkasurvos sopi kuin nenä päähän Valion kermavaniljajäätelön kanssa.
Punajuurilaatikko
Savulohipihvit
Jäätelö puolukkasurvoksella
5 keskikokoista punajuurta
1/2 isosta kesäsipulista + nokare voita
1 prk ananaslohkoja liemineen
2 kananmunaa
3 dl kermamaitoa + ananasliemi
merisuolaa, mustapippuria, muskottipähkinää
3 ruishapankorppuviipaletta hienonnettuna
Huuhtele punajuuret. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja leikkaa suikaleiksi.
Silppua kesäsipuli ja kuullota voinokareessa.
Hienonna ananaspalat. Sekoita munat, kermamaito ja ananaspurkin liemi. Lisää mukaan mausteet.
Sekoita punajuuret, sipulisilppu ja ananas ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada sekaan muna/maitoseos.
Raasta ruishapankorput hienoksi ja ripottele vuoan pinnalle. Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Annostele lautaselle savulohipihvi, salaattia ja punajuurilaatikkoa.
Kermavaniljajäätelö maistui puolukkasurvoksen kanssa erinomaiselta.
Survos on makeutettu steviajauheella.
Ihan uusi tuttavuus tuo punajuurilaatikko. Kuulostaa kuitenkin niin houkuttelevalta, että taidampa jo ensi viikonloppuna kokeilla.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta.
Marita,
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on hyvää.