torstai 13. syyskuuta 2012

Pihvit Nisseltä

Olin kuullut, että täältä Pietarsaareen  on tienvarressa Nissen liha vai oliko se Nissen pihvit, jossa on erinomaiset esimarinoidut pihvit. Tänään matkasin  tietä ja löysin tienposkesta huoltoaseman lisärakennuksineen. Siellä huoltiksen pikkukaupassa, jossa nykyään myydään monenlaista ruokatavaraa, oli kaupan perällä lihatiski. Tiskissä Nissen kotoisesti maustettuja ja marinoituja  350 gramman possupihvejä ja 200 gramman naudan sisäfilepihvejä.  Ostin sekä että, siis possua ja nautaa.
Ensin valmistin lisukkeet ja pihvit lämpenivät huoneenlämmössä. Pihvien paistaminen on nopeaa ja helppoa. Olen ollut vannoutunut naturellien ostaja, mutta nyt luotin Nisseen ja ostin valmiiksi käsitellyt pihvit.
Ei yhtään huono valinta possupihvin kohdalla, pihvi oli tarpeeksi paksu ja mehevä, mausteet kohdallaan. Sisäfileepihvi ei ihan vastannut odotuksiani. Sisäfilee on  parasta ilman marinointeja ja maustaminen on parasta paistettaessa. Joten ensi kerralla pihvi leikataan suoraan sisäfileestä.  

Naudan sisäfileepihvi
Haudutettu kaali
Valkosipulikesäkurpitsat

Paistoin pihvin voi/öljyseoksessa kuumalla valurautapannulla noin reilu minuutti per puoli.
Valkokaali on suikaloitu ja haudutettu voi/öljytilkassa , mausteena vain ruususuola.
Kesäkurpitsa kevyesti paistettu  öljytilkassa, jossa mausteena valkosipulikynsi murskattuna ja ripaus mustapippuria ja suolaa.
Possupihvistä ei tullut kuvaa, mutta maistoin sitäkin ja se oli  onnistunut. Kun haluan nopeasti maukkaan pihviruuan, on Nissen possupihvi hyvä vaihtoehto.  

2 kommenttia:

  1. Pitääpäs kokeilla tätäkin. Kuulin tuttaviltani, että Björkensin lihakauppa Heinolankaaressa on sekä edullinen että laadukas lihakauppa. Siellä kannattaa poiketa.

    VastaaPoista
  2. Olen käynyt kerran siellä. Silloin ei ollut ns irtolihaa, vaan kaikki oli paketoitua.
    Pitää käydä uudestaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.