Tänään kattila oli käytössä ensimmäistä kertaa. Tein makkarakeiton, ei aivan perinteisellä tavalla, inspiroin keitosta muhevan käyttämällä kasviksia ja lisäsin vielä mukaan täysjyvärusettipastaa. Lähikaupan makkaravalikoima ei ole kovin laaja, joten mitään erikoismakkaroita ei keittoon tullut. Erittäin hyvä valinta oli Atrian punainen lenkki, joka ei sisällä natriumglutamaattia.
Keittoon tulevan makkaran makuun vaikuttaa oleellisesti makkarakuutioiden paahtaminen pannulla.
Paahteinen maku antaa oman säväyksensä koko keitolle.
Makkarakeitto
2 isoa porkkanaa
1 palsternakka
pala lanttua
puolikas isoa kesäsipulia
voita
8 dl lihalientä (luomukuutio)
puolikas kukkakaali
1 dl täysjyvärusettipastaa
1 1/2 dl herneitä (pakaste)
1 1/2 dl herneitä (pakaste)
puolikas punaista paprikaa
3/4 Atrian punaista lenkkiä
paprikajauhetta, muskottipähkinää, maustepippuria
Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua kesäsipuli. Kuullota voissa kesäsipulisilppu ja lisää mukaan kuullottumaan juureskuutiot. Mausta. Kiehauta lihaliemi ja kaada kattilaan kuullotettujen päälle.
Jätä kiehumaan noin 10 minuutiksi. Huuhdo kukkakaali ja pilko kukinnoiksi. Lisää keittoon.
Lisää myös pasta. Kuutioi puolikas punaista paprikaa. Kuutioi makkara ja ruskista pannulla voinokareessa.
Lisää pannulle paprikakuutiot. Nosta kattilaan makkara ja paprikakuutiot.
Lisää lopuksi keittoon herneet ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku, jos tarpeen lisää suolaa
paprikajauhetta, muskottipähkinää, maustepippuria
Kuori ja kuutioi juurekset. Silppua kesäsipuli. Kuullota voissa kesäsipulisilppu ja lisää mukaan kuullottumaan juureskuutiot. Mausta. Kiehauta lihaliemi ja kaada kattilaan kuullotettujen päälle.
Jätä kiehumaan noin 10 minuutiksi. Huuhdo kukkakaali ja pilko kukinnoiksi. Lisää keittoon.
Lisää myös pasta. Kuutioi puolikas punaista paprikaa. Kuutioi makkara ja ruskista pannulla voinokareessa.
Lisää pannulle paprikakuutiot. Nosta kattilaan makkara ja paprikakuutiot.
Lisää lopuksi keittoon herneet ja anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku, jos tarpeen lisää suolaa
Tyrni-mansikkajogurtti
Sekoitin kreikkalaisesta jogurtista marjaisan jälkiruoan.
Soseutin tyrnimarjat ja maustoin stevialla ja vaniljasokerilla.
Lasin pohjalle viipaloin mansikoita päälle jogurttia ja lopuksi tyrnimarjasosetta.
Ja päivän C-vitamiiniannos tuli nautittua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.