Vaikka kehuminen kuulostaa sanahelinältä, kehun kumminkin.
Pyysin kalakauppiasta fileoimaan pikkusiiat. Se sopi hänelle, kun ei ollut muita asiakkaita jonottamassa.
Pikkusiikoja otin neljä 8 euroa kilo ja perkkuujätteet tulivat mukaan. Niistä keitin keiton liemen.
Vain jälkiruokaa jaksettiin syödä illalla. Omena-porkkanaherkku sopi kyllä kokonaiseksi ateriaksi.
Se oli kuin piirakka ilman jauhoja. Kannattaa kokeilla, on maukas terveyspommi.
Siikakeitto
Liemi
4 pikkusiian perkkuujätteet, päät ruotoineen
1/2 sipuli pilkottuna
kokonaisia viherpippureita ja maustepippureita
reilu tl hienonnettua merisuolaa
laakerinlehti
tuoretta tilliä pari-kolme vartta
noin 6 dl vettä
Huuhtele perkkuut nopeasti kylmän veden alla. Laita kattilaan. Kaada kylmä vesi päälle.
Kiehauta ja kerää vaahto pois. Lisää mukaan pilkottu sipuli ja mausteet sekä tilli varsineen ehjänä.
Keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi.
Varsinainen keitto
6 dl kalalientä + 1 dl vettä
8 siikafilettä paloina
1/2 sipuli pilkottuna
2 porkkanaa kuutioina
1 palsternakka kuutioina
4 perunaa lohkoina
30 g voita
hienonnettua merisuolaa
kermaa
hienonnettua tilliä
Tarkista kalaliemen suola. Kuullota pannulla voissa pilkotut juurekset, sipuli ja lisää mukaan myös perunalohkot.
Nosta juurekset kattilaan ja lisää pannun huuhdeliemi (1dl vettä). Lisää suolaa.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Lisää keittoon paloitellut siikafileet ja anna kypsyä muutama minuutti.
Kaada keittoon kermaa tai kermamaitoa. Lisää hienokksi pilkottua tilliä. Kiehauta.
Omena-porkkanaherkku
4 omenaa keskikokoisia
2 porkkanaa
1 dl rouhittua cachev-pähkinää
2 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
1 dl kermaa tai kermamaitoa
Kuori ja raasta omenat ja porkkanat. Rouhi pähkinät. Lisää kaneli ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Voitele uunivuoka. Nostele seos uunivuokaan, Valuta kerma päälle.
Kypsennä 225-asteessa noin 15-30 minuuttia.
Nauti jäätelön tai jogurttikerman kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.