Leivoin kaiken ohessa vielä omenatortun.
Omenasose pakastettavaksi
noin 2 kg omenoita
4 rkl puristettua sitruunamehua
2 kanelitankoa
vajaa desi fariini- ja kidesokeria sekoitettuna
2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
Huuhdo ja pilko omenat kuorineen, poista siemenkota.
Laita kaikki aineet kattilaan. Kiehauta. Alenna lämpö ja anna poreilla 20-30 minuuttia.
Poista kanelitangot. Soseuta. Annostele pieniin pakasterasioihin.
Anna jäähtyä ennen pakastimeen nostamista.
Marja-aronia- omenahillo
500 g omenan lohkoja (n.7 omenaa)
500 g aronian marjoja (reilu ½ litraa)
1 dl vettä
1½ dl hillosokeria
Huuhdo ja perkaa marjat. Huuhdo, kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat..
Laita marjat ja omenalohkot kattilaan. Kaada päälle vesi. Keitä, kunnes marjat ja omenat
pehmenevät, noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri. Keitä vielä 10 minuuttia.
Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.
Jos pakastat hillon, jätä sokerivaihe pois eli pakasta ilman sokeria tai voit maustaa stevialla.
Huomenna jatkan pakasteversiolla.
Punaiset omenat ovat makeampia ja "jauhosempia", erottelin ne ja niitä syödään sellaisenaan,
mietin vielä mitä niistä teen. Omenat ovat täysin luomuja, niitä ei ole ruiskutettu torjunta-aineilla eikä lannoitettu.
Kuulostaa hyvältä! Kokeilen, kunhan saan omenia ja kaupungin puistosta aronioita ( kai ne on vapaasti otettavissa) ! Kulkiessani napsiin aina aronioita suuhuni ja lenkillä palaankin huulet sinisinä.
VastaaPoistaHei, minulla on nyt menossa aroniat ja omenat. Hyytelöä ja hilloa on tulossa.
VastaaPoista