Marinointiliemessä oli mukana puristetun sitruunan mehua ja se pehmensi sopivasti lihaa ennen kypsennystä.
Tykkäsin tästä marinoinnista, se oli raikas ja kevyt.
Nyt on omenoiden aikaa. Kun uuni oli sopivasti lämmin broilerien jälkeen, kypsensin uuniomenat jälkiruuaksi. Maistuivat oikein hyviltä.
Grillatut broilerinuijat
Marinadi
3 rkl puristettua sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl palmusokeria
2 tl dijon sinappia
1 tl ruususuolaa
mustapippuria, timjamia, rosmariinia, juustokuminaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sivele marinadi broilerinuijille (6kpl). Laita nuijat vuokaan ja kaada loput marinadista niiden päälle. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 3 tuntia.
Grillaa broilerit. Laitoin broilerit kertakäyttögrillausvuokaan (alumiinifolio). Sivelin nuijat vielä marinadiliemellä. Kypsensin nuijia 10 minuuttia ensin alatasolla ja nostin lopuksi ylätasolle vastuksien alle.
Uuniomenat
Pesin ja halkaisin omenat, poistin siemenkodat. Siemenkotakoloon upotin nokareen voita, reilusti kanelia ja vaniljasokeria. Kypsytin uunissa 200-asteessa 20 minuuttia. Lisukkeeksi stevialla makeutettua jogurtti-kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.