sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kasslerpihvi piparjuurikastikkeella - Vadelmapannacotta

Päivällä syötiin kalamarkkinoilla Kitkan voissa paistettuja muikkuja.  Se on melkein jo syksyperinne, niin teimme myös Turussa joka syksy.
Sopivasti  iltaruoan kasslerpihvi oli paikallaan. Sain ison piparjuuren juurakon ja pilkoin ja puhdistin sen mullasta. Raastoin pienen juuripalasen ja kypsensin pihville piparjuurikastikkeen. Omenachytney makeutti sopivasti  pihviateriaa.
Kokkasin vaihteeksi makeaa vaniljalla maustettua vadelmapannacottaa. Se oli  sopiva  päätös aterialle.

Kasslerpihvi
Piparjuurikastike ja keitetty riisi
Omenachytney
Perinteinen salaatti  

Huoneenlämmössä puolisen tuntia olleet pihvit paistoin voissa. Mausteena ruususuola ja mustapippuri. Sen jälkeen nostin pihvit sivuun odottamaan ja paistopannuun tein kastikkeen.
1 dl vettä
1/2 lihaliemifondipala
2 tl dijon hunajasinappia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua piparjuurta
1 dl kermaa
Kastike saa kiehua hiljakseen kasaan ja se sakeutuu samalla sopivasti.
Viikko sitten keitin omenachytneyn ja se sopi hyvin possupihville nyt.
-
Salaatti on perinteinen lehtisalaattia, keltaista ja punaista tomaattia oliiviöljykastikkeella.




Vadelmapannacotta valmistui näin.
4 dl kermamaitoa (suhde 2/2)
1 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset ja anna kiehahtaa 1/2 minuuttia.
Nostele lasin pohjalle viipaloitua mansikkaa ja vadelmia.
Kaada päälle kermamaitoseos.Anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Nostele pinnalle vadelmia. 
Pakastevadelmat sulivat huoneenlämmössä sopiviksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.