Jälkiruokana nautimme omena-nektariinitriflestä, jota terästin puolukoilla. Pelkästään omenaa ja puolukkaa käyttämällä jälkkäri olisi ollut aito suomalainen.
Suppilovahvero-ohratto
6 dl kasvislientä
2 1/2 dl suppilovahveroita
1 dl rikottuja ohraryynejä
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
ruususuolaa ja maustepippuria
1 dl juustoraastetta (Forte)
2 rkl voita
Kiehauta kasvisliemi fondipalasta. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota ohraryynit öljyssä.
Lisää silputtu sipuli. Lisää vähitellen kasvisliemi. Sekoita ja kypsennä ohrattoa noin 30 minuuttia.
Puhdista suppilovahverot ja kuuullota niitä pannulla, kunnes neste haihtuu. Paloittele hieman ja lisää ne ohraton joukkoon. Mausta , tarkista ennen suolan lisäämistä tarvittava suolan määrä.
Lisää juustoraaste ja voi. Sekoita. Ripottele pinnalle persiljaa.
Puhdista suppilovahverot ja kuuullota niitä pannulla, kunnes neste haihtuu. Paloittele hieman ja lisää ne ohraton joukkoon. Mausta , tarkista ennen suolan lisäämistä tarvittava suolan määrä.
Lisää juustoraaste ja voi. Sekoita. Ripottele pinnalle persiljaa.
Omena-nektariinitrifle
Kuori omenat ja nektariinit. Leikkaa ne viipaleiksi.
Lisää pannulle voita ja fariinisokeria.
Kuullota omenaviipaleita pannulla, lisää mukaan puolukoita.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes omenaviipaleet ovat kypsiä.
Sekoita ja vaahdota maustamatonta jogurttia ja kermaa. Mausta stevialla.
Anna omena-puolukkaseoksen jäähtyä.
Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoon. Nektariiniviipaleita ei kuulloteta pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.