sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Suppilovahvero-ohratto - Omena-nektariinitrifle

Ostin lauantaina torilta suppilovahveroita. Päätin kokeilla niistä jotain uutta, keittoa ja muhennoksia on tullut tehtyä. En käyttänyt nyt riisiä, vaan  suomalaisia rikottuja ohraryynejä. Siksi risoton tyyppisestä ruoasta pitää käyttää nimitystä ohratto. Ohratto on hyvin suomalaiseen makuun sopiva sieniruoka. Kuva ei aivan tee oikeutta ruoalle, mutta maku ratkaisee.  Valkoviiniä ei mielestäni sovi käyttää sieniruokaan eikä perinteiseen ohraan. Tätä ohrattoa sopii valmistaa talvella pakastetuista suppiksista.
Jälkiruokana nautimme omena-nektariinitriflestä, jota terästin puolukoilla. Pelkästään omenaa ja puolukkaa käyttämällä jälkkäri olisi ollut aito suomalainen.

Suppilovahvero-ohratto   

6 dl  kasvislientä
2 1/2 dl suppilovahveroita
1 dl rikottuja ohraryynejä
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
ruususuolaa ja maustepippuria
1 dl juustoraastetta  (Forte)
2 rkl voita







Kiehauta kasvisliemi fondipalasta. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota ohraryynit öljyssä.
Lisää silputtu sipuli. Lisää vähitellen kasvisliemi. Sekoita ja kypsennä ohrattoa noin 30 minuuttia.
Puhdista suppilovahverot ja kuuullota niitä pannulla, kunnes neste haihtuu. Paloittele hieman ja lisää ne ohraton joukkoon.  Mausta , tarkista ennen suolan lisäämistä tarvittava suolan määrä.
Lisää juustoraaste ja voi. Sekoita.  Ripottele pinnalle persiljaa.

Omena-nektariinitrifle

Kuori omenat ja nektariinit. Leikkaa ne viipaleiksi.
Lisää pannulle voita ja fariinisokeria. 
Kuullota omenaviipaleita pannulla, lisää mukaan puolukoita.
Anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes omenaviipaleet ovat kypsiä.
Sekoita ja vaahdota maustamatonta jogurttia ja kermaa. Mausta stevialla.
Anna omena-puolukkaseoksen jäähtyä.
Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoon. Nektariiniviipaleita ei kuulloteta pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.