tiistai 4. syyskuuta 2012

Juurisellerikeitto

Tänään oli vähän kiire päivä. Päivällinen syötiin vasta alkuillasta. Olin varannut  keiton raaka-aineet valmiiksi. Juuriselleriä ja sinihomejuustoa, muut löytyivät kaapista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun keitin juuriselleristä keittoa. Yllätyimme positiivisesti, keitto oli hyvää ja jää keittojen joukkoon uudelleen ja uudelleen toteutettavaksi. 




                                                          Juurisellerikeitto (2-3 annosta)
200 g juuriselleriä
1 keskikokoinen sipuli
rypsiöljyä
4 dl kasvislientä
75 g sinihomejuustoa
3 rkl palmusokeria
1 tl rakuunaa, ripaus mustapippuria
vajaa desi kermaa
Kuori ja kuutio selleri. Paloittele sipuli. Kuumenna pannu ja lisää rypsiöljy. Lisää pannulle sellerikuutiot ja sipulisilppu. Kuullota hetki.  Kiehauta kasvisliemi ja nosta selleri/sipuliseos kattilaan. Keitä noin 15-20 minuuttia. Soseuta. Murusta keittoon sinihomejuusto ja anna sen sulaa. Jos haluat aivan tasaisen keitosta, lisää sinihomejuusto ennen soseutusta. Mausta keitto palmusokerilla, rakuunalla ja mustapippurilla.  Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarjoa esimerkiksi hapankorpun kera.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Olen tehnyt juuriselleristä joskus pihvejä. Olivat myös hyviä.
    Siinä on se pikantti ominaismaku:)

    VastaaPoista
  2. Keitto oli yllättävän hyvää. Palmusokeri sopi pyöristämään makua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.