Ideoin jälkiruuan ruokailun jälkeen, eipä siinä oikeastaan paljon ideaa tarvinnut. Vadelmat ja mustikat sulivat huoneenlämmössä sopiviksi ja jääkaapissa oli mascarponea ja kreikkalaista jogurttia. Seos muistutti pehmeää jäätelöä.
Entrecoteepihvit
Omena-kaalipataa
Kanttarelleja
Entrecoteepihvien paistaminen lienee jo tuttua puuhaa kaikille. Paistoin huoneenlämpöiset pihvit voissa, maustoin suolalla ja mustapippurilla. Pannulle kerääntynyt voinesteseoksella huuhtelin pihvejä paiston aikana.
Pihvit olivat ohuehkot, joten kokonaispaistoaika oli 4-5 minuuttia yhteensä eli noin pari minuuttia per puoli. Pannu saa olla melkein täysillä.
Omena-kaalipata
2 isoa vihreää omenaa
puolikas kukkakaalia
pienehkö pala valkokaalia
1/4 isosta kesäsipulista
suolaa, mustapippuria, persiljaa kuivattuna
Kuori, poista siemenkota ja lohko omenat. Huuhtele ja palo kukkakaalit kukinnoiksija, silppua valkokaali ja sipuli. Kuumenna pannu ja lisää pari rkl voita. Kuullota omenalohkot ja sipuli, lisää joukkoon kaalit ja mausta. Kuullota minuutti. Kaada seos esim taginepataan, lisää pannunhuuhdeliemi mukaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä, oikeastaan lämmön voi kääntää lähes kokonaan pois. Kypsymisaika noin 10 minuuttia.
Kanttarellit, puhdistetut ja pilkotut kanttarellit kuullotin voissa, kunnes neste on haihtunut. Mausteena suolaa ja lopuksi ripaus kermaa.
Kanttarellit, puhdistetut ja pilkotut kanttarellit kuullotin voissa, kunnes neste on haihtunut. Mausteena suolaa ja lopuksi ripaus kermaa.
Marjat mascarponessa
Sekoita tasaiseksi mascarponea ja kreikkalaista jogurttia. Mausta hippusella steviaa. Soseuta vadelmat ja makeuta nekin stevialla. Nostele annoskulhoon mascarponeseos, päälle vadelmasose-mustikkaseos. Mascarponea ja päälle mustikoita ja vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.