torstai 27. syyskuuta 2012

Tomaatti-kinkkupiiras

Tänään valmistin helpon ja maistuvan kinkkupiiraan. En ole oikein koskaan pitänyt voitaikinapohjaisesta suolaisesta piirakasta.  Lisäaineeton moniviljaleipäpohjainen piiras on aivan toista maata.  Piiras maistuu parhaalta lämpimänä.  Jos sen on tehnyt edellisenä päivänä, se sopii uunissa lämmitettäväksi.

Tomaatti-kinkkupiiras

8 viipaletta moniviljaleipää (reunat poistettuna)
50 g voita
Täyte
100 g savukinkkua suikaleina
4  pikkutomaattia viipaleina
pala punaista paprikaa ohuina suikaleina
pala kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
2 1/2 dl cheddarjuustoa tmv raasteena
3 munaa
2 dl kermamaitoa
rouhittua mustapippuria
Lämmitä uuni 200-asteeseen. Voitele leipäviipaleet( reunat poistettu) molemmin puolin pehmeällä voilla.
Painele leivät piirakkavuokaan vinottain niin, että vuoka peittyy kokonaan. Paista uunissa 10 minuuttia 
tai kunnes leipä on rapeaa.
Alenna uunin lämpötila 180-asteeseen. Laita ohuiksi suikaleiksi leikattu kinkku, tomaattiviipaleet, paprikasuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja juustoraaste leipäpohjalle. 
Sekoita munat, kermamaito ja mustapippurirouhe  kulhossa. Kaada seos täytteen päälle ja paista 30 minuuttia, kunnes piiras on ruskistunut ja kypsä.

2 kommenttia:

  1. Tällaista leipäpohjaista piirakkaa ei ole tullut vastaan ennen, hauska idea!

    VastaaPoista
  2. Ja oli oikein hyvää ja rapeaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.