maanantai 10. syyskuuta 2012

Kanttarelleja ja katkarapuja salaatissa

Viikonlopun metsäretken satona sain myös kanttarelleja. Ne valmistin perinteisesti pannulla paistaen. Mikäpäs onkaan parempi alusta kuin salaatti näiden pienten purtavien naposteluun. Kaivoin pakasteesta katkarapuja ja nekin pääsivät mukaan salaattipedille.  Tästä nautittiin sunnuntain lounaalla.

Kanttarelleja ja katkarapuja salaatissa


Kanttarellit on pilkottuina paistettu kesäsipulisilpun kanssa voinokareessa pannulla. Ripautin hitusen hienoa merisuolaa mukaan sekä tilkan kermaa. Vähäsuolaisen riisikakun päällä muhennos maistui hyvältä.
Sulaneet katkaravut  ja kevyesti kuullotetut paprikakuutiot  upotin ranskankermaan, jonka maustoin mustapippurilla, paprikalla ja ripauksella merisuolaa.
Lehtikaalia on revitty pediksi, sille ripsautin hieman hyvää oliiviöljyä.
Viipaloin kaiken kukkuraksi vielä nektariinia mukaan.

2 kommenttia:

  1. No mutta kas. Juuri pari päivää sitten yritin etsiä netistä vinkkejä siihen, mitä sitä voisi laittaa riisikakun päällysteeksi. :) Herkulta vaikuttaa tuo kantarellimuhennos, muita sieniä olen vähän huono syömään.

    VastaaPoista
  2. Joskus tai useinkin laitan vain hyvää juustoa riisikakun päälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.