perjantai 17. elokuuta 2012

Kanttarellikeitto

Marjamatkan maininkeja oli vielä tänään. Pieni kanttarellisato valmistui tänään keitoksi. Se oli niin hyvää kuin vain kanttarelli voi olla. Nyt ovat säät suosineet, on ollut helteisen aurinkoista. Se taas verottaa sienisatoa. Sadetta kaivattaisiin erityisesti öisin, niin sienet pullahtaisivat taas maan pinnalle. Kanttarelleja tuskin enää nousee, nyt odotellaan suppilovahveroita, rouskuja ja tattejakin.

Kanttarellikeitto
4 dl kanttarelleja perkattuna
puolikas isosta kesäsipulista
2 pientä valkosipulinkynttä (kotimaista)
voita kuullottamiseen
musta- ja viherpippuria, suolaa
7 dl kasvislientä
100 g koskenlaskijaa naturel
Kuullota pilkotut ja peratut kanttarellit voissa, kunnes neste haihtuu. Ripauta hieman sormisuolaa mukaan. Siirrä sivuun odottamaan.
Silppua sipulit ja kuullota niitä voissa. Lisää mausteet.  Kiehauta kasvisliemi ja huuhtele joukkoon sipulit pannulta.  Kiehauta ja soseuta tehosekoittajalla tasaiseksi.  Siirrä kattilaan kanttarellit ( en halunnut niitä soseuttaa).  Kuutioi keittoon koskenlaskija ja anna sen sulaa. Kiehauta ja keitto on valmis.
Nostin keiton pinnalle kuivattua persiljaa, tuore käy myös.

4 kommenttia:

  1. Kantarellikeitto on kyllä mielettömän hyvää:) Harmi kun täällä ei ole niitä,mutta sain Suomessa onneksi syödä ihanaa kantarellikeittoa:)

    VastaaPoista
  2. Ostan viikossa parikertaa litran kanttarelleja ja mässäilen niillä koko viikon..vielä ei ole kyllästymistä näkyvissä? (Kohtahan niitä ei sitten enää saakkaan..)

    Keittona en ole vielä tehnytkään, joten ehkä ensiviikolla..?

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Se on keitoista parhaimpia.

    Anna,
    Vielä voi ehtiä tai on odotettava suppilovahveroita.

    VastaaPoista
  4. kanttarellii on metsä pullollaan joten vaihteeksi teen keittoa , kanttarellipiirakkaa ja muhennoksia eri sovelluksilla tehty :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.