Hedelmiä ja marjoja on tullut syötyä aamiaisella ja jälkiruokina. Tänään ostin pussilliset aprikooseja, luumuja, persikoita ja nektariineja. Ovat edullisia nyt sesonkiaikana.
Kukkakaali-jauhelihagratiini
400 g naudan jauhelihaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja maustepippuria
rypsiöljyä
1 kukkakaali isohko
3 tomaattia
2 dl kermaa ja 1 dl vettä
1/2 pkt koskenlaskijaa paprikamaustettuna
2 kananmunaa
Huuhtele ja pilko kukkakaali lohkoiksi.
Höyrytä vesitilkassa kannen alla napakaksi ei kypsäksi. Mausta
ripauksella suolaa. Nostele kukkakaali voideltuun uunivuokaan.
Ruskista jauheliha rypsiöljytilkassa.
Lisää silputut sipulit ja jatka ruskistamista. Mausta suolalla ja
maustepippurilla. Nostele jauhelihaseos vuokaan kukkakaalin päälle.
Viipaloi tomaatit ja lado ne vuokaan. (Unohdin tomaatit tässä vaiheessa ja lisäsin niitä vasta paistoksen loppuvaiheessa).
Kuumenna kermavesiseos kattilassa ja kuutioi mukaan koskenlaskija. Anna juuston sulaa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita kermajuustoseokseen. Mausta ripauksella suolaa ja maustepippurilla. Kaada seos uunivuokaan. Gratinoi uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Kuumenna kermavesiseos kattilassa ja kuutioi mukaan koskenlaskija. Anna juuston sulaa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita kermajuustoseokseen. Mausta ripauksella suolaa ja maustepippurilla. Kaada seos uunivuokaan. Gratinoi uunin 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Aprikoosit ovat tällä hetkellä mehukkaita ja makeahkoja. Luumut myös
parhaimmillaan. Tosin ne eivät ole kotimaisia vielä, mutta parasta aikaa
ne kypsyvät täälläkin.Aamiaisella hedelmät maistuvat jogurtin tai
viilin kanssa. Lisään mukaan pellavansiemeniä lusikallisen ja
auringonkukka- ja kurpitsansiemensekoitusta.
Persikat ja nektariinit ovat myös huippulaatuisia.
Vuoroaamuin syömme niitä ja luumuja sekä aprikooseja.
Hedelmiä napsitaan myös jälkiruokana ja iltapalana.
Nyt on niiden parasta aikaa, joten kannattaa nauttia.
Persikat ja nektariinit ovat myös huippulaatuisia.
Vuoroaamuin syömme niitä ja luumuja sekä aprikooseja.
Hedelmiä napsitaan myös jälkiruokana ja iltapalana.
Nyt on niiden parasta aikaa, joten kannattaa nauttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.