keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kasviskeitto

Tänään poimittiin vadelmat. Syötiin niitä reippaasti poiminnan lomassa. Olivat makeita kuin villivadelmat. Kiva idea oli poimia vadelmat suoraan pakasterasioihin. Lisäsin kotona vain hieman sokeria  mukaan ja laitoin samantien pakkaseen, yksi jäi jääkaappiin jälkiruokaa varten.
Ostin samalla kotiin rasiallisen sokeriherneitä. Niille olikin heti käyttöä, lisäsin ne kasviskeittoon.

Kasviskeitto
3 -4 porkkanaa 
2 palsternakkaa
4 pientä salaattisipulia
1/2 l /1 pikku rasia sokeriherneitä
7 dl kasvislientä
basilikaa, kuivattua lipstikkaa, maldon-suolaa
päälle rapeaksi paistettua pekonia
Kuori ja leikkaa porkkanat ja palsternakat kuutioiksi. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kasvikset sinne. Ruskista pekonikuutiot pannulle ja siirrä odottamaan. Kuullota samalla pannulla silputut salaattisipulit ja lisää ne keittoon. Mausta keitto. Tarkista maku.  Tarjoa keitto rapean pekonin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.