lauantai 18. elokuuta 2012

Suklaa-mustikkajuustotorttu

Innostuin leipomaan, kun huomasin Evita-lehdessä sopivan ohjeen. Vaihdoin joitakin ohjeen osioita, passionhedelmä vaihtui mustikaksi ja vaahtoutuva suklaa-kerma  kermaksi ja kaakaojauheeksi.  Koristeeksi ripautin punaisia viinimarjoja kirsikoiden asemasta.
Juustokakku ei ollut liian makea, käytin 70 %:sta suklaata. Makeampi suklaa olisi lisännyt kakkuun makeutta, jos sitä joku kaipaa. Meille tämä oli sopiva. Riisikakkujen käyttö pohjassa oli minulle uusi kokemus eikä ollenkaan hullumpi valinta keveytensä takia.


Suklaa-mustikkajuustotorttu
Pohja
50 g riisikakkuja
100 g suklaata
40 g voita
Suklaatäyte
4 liivatelehteä
150 g sulatettua suklaata
200 g philadelphia tuorejuustoa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl tuoreita mustikoita
2 1/2 dl kermaa ja 2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl limen mehua
Lisäksi
kourallinen stevialla makeutettuja punaisia viinimarjoja
ripaus valkosuklaamuruja
Mittaa riisikakut tehosekoittajaan ja pyöräytä muruiksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa ja lisää riisikakkumurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa 22 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin ja aloita täytteen teko.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa). Sekoita sulanut suklaa tuorejuustoon ja lisää siirappi.  Sekoita mustikat tuorejuustotäytteen joukkoon. 
Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen aikana mukaan kaakaojauhe.  Lisää vaahto täytteeseen.
Mittaa limen mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja purista vesi liivatteista ja laita ne mehuun sulamaan.  Kun neste on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, kaada se ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte riisikakkupohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Asettele päälle punaisia viinimarjoja (tai muita marjoja)  Ripottele pinnalle valkosuklaamuruja. 

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyykin testata joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta, kuten koko blogi. Nam!

    VastaaPoista
  3. Amma,
    Tänään juustotorttu oli parhaimmillaan, yön yli tekeytyneenä.

    terttu,
    Kiitoksia, mukava kun kävit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.