sunnuntai 19. elokuuta 2012

Porsaankyljykset kaaliporkkanapedillä

Ostin lähellä tuotettuja porsaankyljyksiä. Niissä oli luu mukana, kuten perinteisiin kyljyksiin kuuluu. Valmistin kyljykset osittain perinteisin menetelmin, mutta otin mukaan myös ennen kokematonta - ainakin minulle.
Enkä pettynyt päinvastoin, suosittelen kokeilemaan tätä valmistusmenetelmää. Sitruuna antoi sopivaa makua ja leivitys kookoshiutaleilla sopi hyvin kokonaisuuteen.
Kyljyksille syntyi peti haudutetusta valkokaalista ja porkkanaraasteesta.
Jälkiruokana nautimme eilistä suklaa-mustikkajuustokakkua. Yön yli vetäytyneenä kakku oli parhaimmillaan.


Porsaankyljykset kaaliporkkanapedillä
porsaakyljyksiä luineen
1/2 sitruunaa
maldonsuolaa, mustapippuria
kananmuna
kookoshiutaleita
voita paistamiseen
vettä ja kermaa
Ota kyljykset huoneenlämpöön. Leikkaa viillot  kamarakuoreen. Nuiji tasaiseksi. Jatka nuijimmista sitruunapuolikkaalla samalla puristaen mehua kyljyksille molemmin puolin.  Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki. Kierittele kyljykset kananmunassa ja sen jälkeen kookoshiutaleissa. Sulata voi pähkinäiseksi pannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kullan ruskeiksi. Kaada pannulle vesitilkka ja anna kyljysten hautua miedolla lämmöllä  10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa mukaan kermaa tilkka.
Pannulle syntynyt maukas liemi on kastike aterialle.
Kaali-porkkanapeti
Suikaloi valkokaalia, raasta porkkanaa ja silppua sopiva pala isoa kesäsipulia. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota kasvissilppua hetki. Mausta kuivatulla rakuunalla ja maldon-sormisuolalla. Hauduta kannen alla kypsäksi.

Kahvi ja suklaa-mustikkajuustokakku maistui hyvin jälkiruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.