maanantai 27. elokuuta 2012

Mansikka-kinuskitorttu

Joitakin viikkoja sitten tein mansikkatortun, joka piti postata tänne. Muistin, kun selailin postauksiani ja nyt se tulee tässä. Ohje perustuu karppi-sivustolta löytyneeseen ohjeeseen.
Reissusta on tultu,  lomailin myös ruuanlaitosta täysin. Siltä saralta ei kertynyt mitään postattavaa.

Mansikka-kinuskitorttu 


2 munaa
1/2 dl turkkilaista jugurttia
n. 1tl psylliumia
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
ripaus leivinjauhetta
Kinuski: 
1 1/2 dl kermaa
1 rkl voita 
ripaus steviaa jauheena
Mansikoita viipaleina 
1 dl kermaa vaahdotettuna mausteena ripaus steviaa

Valmista ensin kinuski.
Sulata kattilassa voi ja lisää sinne kerma. Anna seoksen kiehua ja sekoita, ettei pala pohjaan. Kinuski saa olla melko paksua. Sekoita stevia valmiiseen kinuskiin.
Levitä kinuski voidellun leivinpaperin päälle ympyräksi.  Laita jääkaappiin tai pakastimeen.

Pohja:
Erottele valkuainen ja keltuainen. Vatkaa ensin valkuaiset sekä leivinjauhe kovaksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, jugurtti, suola, sokeri sekä psyllium.
Yhdistä keltuaisseos varovasti valkuaisvaahtoon.
Levitä seos leivinpaperille aikaisemmin tekemäsi kinuskin kokoiseksi ympyräksi.
Paista uunin 150-asteessa 20-30 minuuttia, kunnes on kullanruskea.
Vatkaa kerma.

Kun pohja on tullut uunista, niin laita kinuskilevy pohjan päälle. Levitä kinuskilevylle viipaloidut mansikat. Kuorruta torttu kermalla ja koristele mansikoilla.
Torttu on aika pieni. Seuraavalla kerralla tuplaan annoksen. Vadelmat  ja mustikat sopivat myös mansikoiden asemasta.

2 kommenttia:

  1. Voi - nyt kyllä ehdottomasti pitäisi saada tuollaista.... :D

    VastaaPoista
  2. Se on hyvää ja huomasit kai, että ei ole liikaa sokeria.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.