Katkarapusalaatti
Näin valmistui salaatti.
Kolme pientä palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna pieniksi soiroiksi kypsennetään rypsiöljytilkassa pannulla, mausteina suola, kaneli ja rakuuna.
Yksi lehtikaalin lehti silputaan pieneksi ja kuullotetaan pannulla rypsiöljytilkassa pehmeäksi.
Pehmeä friseesalaatti huuhdotaan ja revitään kulhon pohjalle. Kevätpunasipuli pilkotaan salaatin joukkoon. Jäähtyneet palsternakat ja lehtikaali lisätään kulhoon. Mukaan viipaloidaan kuorittua kurkkua.
Päälle ripaustetaan neitsytoliiviöljyä ja tummaa balsamicoa. Salaatti sekoitetaan ja nostetaan tarjoiluvadille.
Tomaattilohkot levitetään salaatille.
Sekoitetaan vajaa desi ranskankermaa ja valutetut, sulaneet katkaravut joukkoon. Mausteeksi paprikaa ja ripaus suolaa. Nostetaan salaatille. Lopuksi pinnalle persiljasilppua.
Sämpylät (ohje paketin kyljestä)
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (tai 35 g hiivaa)
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
350 g jauhoseosta Virtasalmen Viljatuote Oy n. 4,7 dl
Liota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja siirappi, jauhoseos ja öljy.
Leivo sämpylöiksi. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.
Jälkiruuaksi camembertia ja mehukasta persikkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.