Kanttarellikeitto
4 dl kanttarelleja perkattuna
puolikas isosta kesäsipulista
2 pientä valkosipulinkynttä (kotimaista)
voita kuullottamiseen
musta- ja viherpippuria, suolaa
7 dl kasvislientä
100 g koskenlaskijaa naturel
Kuullota pilkotut ja peratut kanttarellit voissa, kunnes neste haihtuu. Ripauta hieman sormisuolaa mukaan. Siirrä sivuun odottamaan.
Silppua sipulit ja kuullota niitä voissa. Lisää mausteet. Kiehauta kasvisliemi ja huuhtele joukkoon sipulit pannulta. Kiehauta ja soseuta tehosekoittajalla tasaiseksi. Siirrä kattilaan kanttarellit ( en halunnut niitä soseuttaa). Kuutioi keittoon koskenlaskija ja anna sen sulaa. Kiehauta ja keitto on valmis.
Nostin keiton pinnalle kuivattua persiljaa, tuore käy myös.
Kantarellikeitto on kyllä mielettömän hyvää:) Harmi kun täällä ei ole niitä,mutta sain Suomessa onneksi syödä ihanaa kantarellikeittoa:)
VastaaPoistaOstan viikossa parikertaa litran kanttarelleja ja mässäilen niillä koko viikon..vielä ei ole kyllästymistä näkyvissä? (Kohtahan niitä ei sitten enää saakkaan..)
VastaaPoistaKeittona en ole vielä tehnytkään, joten ehkä ensiviikolla..?
Yaelian,
VastaaPoistaSe on keitoista parhaimpia.
Anna,
Vielä voi ehtiä tai on odotettava suppilovahveroita.
kanttarellii on metsä pullollaan joten vaihteeksi teen keittoa , kanttarellipiirakkaa ja muhennoksia eri sovelluksilla tehty :)
VastaaPoista