perjantai 31. elokuuta 2012

Hedelmäinen uunimunakas

Ranskalaiset kellertävänvihreät päärynät komeilivat kulhossa kutsuen. Kaupassa ne näyttivät niin herkullisilta, että oli aivan pakko ostaa niitä. Maistoin yhden ja totesin, että maistuvat hieman makeilta perunoilta.
Siispä keksin tavan, johon ne sopivat . Valmistan päärynämunakkaan perunamunakkaan tavoin. Uunissa kypsennys sopi tälle hedelmämunakkaalle. Kelpuutin mukaan vielä keltaista suippopaprikaa ja tomaattia. Siitä se sitten lähti ja hyvää tuli.

 Hedelmäinen uunimunakas
3 päärynää
1 keltainen suippopaprika
2 tomaattia
4 kananmunaa
4 rkl kermamaitoa
suolaa, mustapippuria, timjamia
rypsiöljyä
2 dl juustoraastetta
Kuori, poista siemenkota ja suikaloi päärynät. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja laita päärynäsuikaleet uunivuokaan. Pese ja leikkaa keltainen paprika kiekoiksi, poista siemenet. Lisää paprikat uunivuokaan.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja lisää uunivuokaan. Sekoita kananmunat ja lisää sekaan kermamaito ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunin 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti.
Tässä uunimunakas vähän ennen leikkausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.