maanantai 20. elokuuta 2012

Punajuuri-melonisalaatti ja jogurttimarinoidut silakat

Viikonlopun  ruokana oli salaattia, jossa keitetyt punajuuret määräsivät kastikkeen. Pehmeä purkkivuohenjuusto  sopii mainiosti punajuuren kanssa. Se tuli taas todettua. Valitsin mukaan vielä cantaloupe-melonin ja kyllä se sopi sekä värinsä että makunsa puolesta.
Ostin torilta pikkusiikoja ja pikkusilakoita. Pikkusiiat kypsensin lounaaksi uunissa, mutta silakat marinoin jogurttikermassa ja paistoin paneroituna. Ne popsittiin salaatin ohessa.

Punajuuri-melonisalaatti
Pehmeää vuohenjuustoa
Jogurttimarinoidut silakat
Salaatissa on makeaa, pehmeää friseesalaattia, pieni salaattisipuli silputtuna, kurkkua viipaleina, pieninä lohkoina cantaloupemelonia ja suolalla maustetussa vedessä keitettyjä punajuurilohkoja.
Näin yksinkertaista ja hyvää on vuohenjuusto kastikkeeksi. Suoraan purkista vain salaattiaterialle.

Pikkusilakat perkasin ja jätin selkäruodon pyrstöineen. Huuhdellut silakat (600g) marinadiin, jossa on 1 dl turkkilaista jogurttia, vajaa desi kermaa, ripaus sokeria ja suolaa, sinappia, mustapippuria ja limen mehu.  Silakat marinoituivat pari tuntia. Kierittelin marinadista nostetut silakat mantelijauhossa ja paistoin voissa pannulla. Joka haluaa saa poistaa kypsästä kalasta selkäruodon pois.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen yhdistelmä, punajuuret ja meloni. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Silakat kuulostavat ja näyttävät herkullisilta! Kiva blogi sinulla :)

    VastaaPoista
  3. Veera,
    Melonin ja punajuuren värit sopivat keskenään hyvin ja niin myös maut. Meloni antaa sopivasti makeutta mukaan.

    Suvi,
    Kiitos, silakat ovat hyviä ja kala yleensä. Sitä pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.
    Mukava, kun kävit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.