torstai 16. elokuuta 2012

Härkäpapupannu - Punaiset viinimarjat jogurtissa

Pari päivää kului marjojen poimintareissulla. Metsissä ei tarvinnut samoilla, vaan kaikkea löytyi  1800-luvun  maalaiskartanon pihapiiristä.  Ensin poimin vadelmat, seuraavaksi punaiset viinimarjat ja viimeisenä mustaherukat. Joku kierteli sata metriä kauemmaksi ja saaliina oli kanttarelleja, joista minäkin sain kastikkeen verran. Siskoni, jonka kesäpaikka on kyseessä, keräsi kerta-annoksen härkäpapuja kotiin vietäväksi. Tänään niistä valmistui papupannu.
Punaiset viinimarjat ovat aika tuhtia maultaan, tainnutin niiden maun sopivasti parilla hyppysellisellä steviaa. Se auttoi, marjat sopivat mainiosti jogurttijälkkäriin. Ei tullut huono omatunto liiasta sokerista. 

Härkäpapupannu
Poista pavut paloista ja huuhtele pavut. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia. Valuta.
5 dl keitettyjä härkäpapuja
2 valkosipulinkynttä
puolikas isosta kesäsipulista
mustapippuria, suolaa
rypsiöljyä
puolikas suippopaprikaa
4 tomaattia 
Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli rypsiöljyssä pannulla. Lisää härkäpavut ja mausteet. Sekoita ja paista muutama minuutti.
Lisää  renkaiksi leikattu paprika ja lohkottu tomaatti. Kypsytä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarjoa salaattilehtien kera.
 
Punaiset viinimarjat jogurtissa
Mausta viinimarjat kahdella hyppysellisellä steviaa. Marjoja oli noin 3 desiä.
Mausta  3 dl turkkilaista jogurttia hyppysellisellä steviaa  sekä ripauksella vaniljasokeria. Lisää jogurtin joukkoon muutama ruokalusikallinen kermaa. Vatkaa tasaiseksi. 
Nostele kulhoon kerroksittain viinimarjoja ja jogurttia.  Kyllä tämä annos jäätelön voittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.