lauantai 4. elokuuta 2012

Lehtikaalisalaatti kera possunpihvien ja uunijuuresten

Löysin kaupasta suomalaista lehtikaalia. Olen odottanut milloin sitä saa, sillä haluan käyttää sitä sen suuren kuitupitoisuuden takia, 100 g päivässä täyttää kuitujen tarpeen. Lisäksi lehtikaali sisältää antioksidantteja  jopa enemmän kuin monet marjat. C-vitamiinilähteenä se on oivallinen, 40 g päivässä tyydyttää C-vitamiinin tarpeen. Lisää tietoa löytyy Wikipedian sivulta.
Tein salaatin. Lehtikaali on aika kova eli sitkeä kaali syödä, joten marinoin sen, ensin poistin paksun lehtiruoteen ja pilkoin lehdet. Ne saa pilkkoa vieläkin pienemmiksi kuin mitä mitä tänään tein. Marinointi pehmentää ja marinointiaika saa olla muutamia tunteja.

Lehtikaalisalaatti
3 lehteä lehtikaalia
2 rkl neitsyoliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripaus ruususuolaa
vajaa desi saksanpähkinöitä
1 dl  rusinoita
1/2 keltaista paprikaa suikaleina
Poista lehtien keskiruoti,  pilko kaali silpuksi. Sekoita marinointiliemeksi oliiviöljy, sitruunanmehu ja suola keskenään. Kaada ja sekoita se kaalisilpun joukkoon. Anna marinoitua 2-3 tuntia.
Laita rusinat vesitilkkaan, anna niiden turvota noin 20 minuuttia. Huuhtele paprika ja poista siemenet ja valkoinen sisus, suikaloi.
Yhdistä salaattiainekset keskenään ja nosta salaatti tarjoiluvadille.

Possun ulkofileepihvit ja uunijuurekset

Ulkofileepihvin mausteina ovat Maldon  merisuolahiutaleet, mustapippuri, garam masala ja paprikajauhe. Paistettu valurautapannulla rypsiöljytilkassa muutama minuutti molemmin puolin.
Porkkana ja punajuuri on leikattu soiroiksi, Punajuuren mausteet - merisuolahiutaleet ja mustapippuri ja porkkanan - sama suola, rakuuna ja basilika. Lopuksi tilkka rypsiöljyä ja uuniin.

2 kommenttia:

  1. Hei! Tuo lehtikaali onkin mielenkiintoinen vihannes, mutta tosiaan hieman kinkkinen käytettävä kuituisuutensa vuoksi. Mukavaa, että blogimaailmassa on näkynyt useampiakin ideoita.

    On myös helppo kasvattaa, tosin tänä vuonna matoset popsivat lehdet pitsimäisiksi :/

    VastaaPoista
  2. Lehtikaali vaatii ensin totuttelua, sen maku on hieman "erilainen" ja lehdet hieman sitkeitä.
    Mutta kyllä siitä toimivan ja terveellisen salaatin ja lisukkeen saa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.