Sain käytettyä vielä avatun tomaattimurskapurkin. Minusta on tullut aika tarkka ruuan suhteen, käytän edellisen päivän tähderuuat seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Kaappien raaka-aineet koluan myös ajoissa valmistettavaksi. Jätteisiin menee käytännöllisesti katsoen vain kuoria ja perkuujätteitä.
Paprikakeitto
1 punainen ja 2 vihreää paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
250 g tomaattimurskaa
3-4 rkl tomaattisosetta
3 dl vettä
vajaa puolikas kesäkurpitsa
2 rkl piparjuuritahnaa
3 tl sokeria
ripaus mustapippuria
merisuolahiutaleita
100 g koskenlaskijaa paprika
vajaa desi kermaa
basilikaa
Pese, poista siemenet ja paloittele paprikat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota paprikoita ja sipulisilppua 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -sose sekä vesi. Kuutioi kesäkurpitsa ja lisää kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia.Lisää piparjuuritahna, sokeri, mustapippuri ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää paloiteltu koskenlaskija ja anna sen sulaa keittoon. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Lisää lopuksi kuivattua tai tuoretta basilikaa. Soseuta keitto tehosekoittajalla. Keitto jää paksuhkoksi sosemaiseksi. Silppua pinnalle persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.