Paprika-juustokeitto
6 dl kasvislientä
1 punainen paprika suomalainen
ripaus rypsiöljyä ja sormisuolaa
3/4 pkt koskenlaskijaa voimakas
mustapippuria
vajaa desi kermaa
1 1/2 rkl ohrakasta ja tilkka kylmää vettä sekoitettuna
Kiehauta kasvisliemi. Huuhtele, poista paprikan siemenet ja valkoinen osa. Pilko pieneksi. Kuullota paprikaa muutama minuutti pannulla rypsiöljyssä. Mausta suolalla ja kaada paprika kattilaan kasvisliemeen. Kiehauta ja surraa tehosekoittajalla tasaiseksi. Pilko koskenlaskija keittoon ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Jos haluat voit suurustaa keiton ohrakkaalla.
Kauniin väristä ja maukkaalta vaikuttavaa ruokaa, mielelläni maistaisin! Kohtapa taas alkaakin se aika vuodesta, jolloin lämmittävät keitot ovat paikallaan...
VastaaPoistaOli hyvää keittoa, samettista.
VastaaPoistaTein muuten tällä ohjeella, mutta chilipaprikaa lisäsin vähän joukkoon. Tuli kyllä maukasta soppaa, kiitos!
VastaaPoista