Parsakaalikeitto
600 g parsakaalia
1 kpl sipulia/ käytin kesäsipulista puolikkaan
2 kpl valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
200 g Koskenlaskijaa naturel
1 dl kermaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria rouheena
Huuhtele ja paloittele parsakaali. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Parsakaalien ei tarvitse peittyä veteen. Keitä kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia.
Lisää juusto paloiteltuna ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja soseuta keitto. Kuumenna nopeasti uudelleen. Lisää etikka ja mausteet. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Lisää juusto paloiteltuna ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja soseuta keitto. Kuumenna nopeasti uudelleen. Lisää etikka ja mausteet. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Olen tykästynyt Friggsin vähäsuolaisiin riisikakkuihin, ne on valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä täysjyväriisistä. Niitä ostin nyt syötäväksi keittojen kanssa. Päällä on koskenlaskijaa ja tomaattia.
Ihana keitto! Olen muuten aivan koukussa nuihin taysjyvariisikakkuihin!
VastaaPoistaNe ovat yllättävän nhyviä, niissä on mukava paahteinen makuvivahde.
VastaaPoista