Viimevuotisia karpaloita on vielä pakasteessa, joten käytin niitä tänään jälkiruokaan. Karpalovispipuuro maistui hyvältä kermaisen jogurtin kanssa.
Tzatziki-kastike jauhelihamurekkeelle
puolikas kurkku raastettuna
reilu desi kreikkalaista jogurttia
pieni valkosipulinkynsi raastettuna
neljäsosa limen mehu
1 tl oliiviöljyä
ripaukset suolaa, mustapippuria
persiljaa (käytin kuivattua)
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa esimerkiksi murekkeen kera.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa esimerkiksi murekkeen kera.
Kokonaisuus ateriasta. Jauhelihamurekkeeseen menivät seuraavat ainekset: 800 g naudan jauhelihaa, maldon-suolaa, maustepippuria, 2 kananmunaa, reilu desi vettä, johon liotin 1 rkl sokerijuurikaskuitua, runsas teelusikallinen perunajauhoja.
Porkkanoille ripautin rypsiöljyä, kuivattua rakuunaa ja sormisuolaa.
Karpalopuuro jogurttikermalla
1/2 litraa vettä
1 1/2 dl pakastekarpaloita
1 dl riisijauhoja
veitsen kärjellinen steviaa
Keitä karpaloita 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta stevialla ja anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi. Annostele. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin tilkka kermaa, mausta vaniljasokerilla ja stevialla. Vatkaa tasaiseksi ja lisää annoskulhoihin. Lisää päälle vadelmia ja nauti.
Karpalopuuro jogurttikermalla
1/2 litraa vettä
1 1/2 dl pakastekarpaloita
1 dl riisijauhoja
veitsen kärjellinen steviaa
Keitä karpaloita 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Vispaa joukkoon jauhot. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta stevialla ja anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi. Annostele. Sekoita turkkilaiseen jogurttiin tilkka kermaa, mausta vaniljasokerilla ja stevialla. Vatkaa tasaiseksi ja lisää annoskulhoihin. Lisää päälle vadelmia ja nauti.
Ihana puuro! Saan karpaloita täällä Australiassakin, mutta kokeilisin mielelläni tuota puolukoista (jos siis niitä vain olisi täällä tarjolla). Tsatsiki näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaMaria,
VastaaPoistaTuon puuron voi keittää mistä marjoista haluaa tai mitä on tarjolla.
Jos ei marjoja ole voi hedelmiä käyttää ne voi soseuttaa ja lisätä sen jälkeen riisijauho. Eikä välttämättä tarvitse vispata.
Ihanalta näyttäviä herkkuja jälleen! Minä popsin tzatzikia viimeksi pinaattilettujen kanssa, sekin oli yllättävän hyvä makuyhdistelmä.
VastaaPoista