perjantai 10. elokuuta 2012

Sardiini-kasvismunakas - Aprikoositrifle

Kalaruokana valmistin tänään sardiinimunakkaan, lisäsin mukaan porkkanaa ja kesäkurpitsaa.  Lopputulos oli pizzan näköistä, kuitenkin maultaan mehukkaampaa.
Ostin kypsiä ja makeita aprikooseja. Niistä syntyi extempore jälkiruoka, kun kaapista löytyi 70 %  suklaata.

Sardiini-kasvismunakas
2 kesäporkkanaa
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
rypsiöljyä
1 rasia sardiinia öljyssä
4 munaa
4 rkl maitoa
suolaa, mustapippuria
150 g juustoraastetta
päälle kevätsipulia ja persiljaa
Pese porkkanat, pilko lanteiksi. Silppua sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa karkeaksi silpuksi.
Kuullota porkkanoita rypsiöljyssä noin 10 minuuttia  Lisää puolessa välissä mukaan sipuli ja kesäkurpitsa. 
Riko sardiinit tasaiseksi silpuksi. Sekoita kananmunat, lisää mukaan maito ja mausteet sekä sardiinit.  Lisää vielä lopuksi juustoraaste. Kaada seos pannulle kasvisten päälle. Sekoita kevyesti hetki seosta. Kypsennä kannen alla, kunnes alapuoli on kauniin ruskea ja munakasmassa kiinteää.
Ripottele pinnalle kevätpunasipulirenkaita ja persiljaa.

Aprikoosifrifle
Huuhtele aprikoosit. Poista kivi ja viipaloi. Nostele viipaleet annosmaljoihin. Raasta pinnalle  70%:n suklaata. Mausta steviahyppysellisellä kerma ja vaahdota se, lisää mukaan hyvin sekoittaen turkkilaista  jogurttia.
Nostele vaahto annosmaljoihin. Lisää pinnalle aprikoosilohkoja ja suklaarouhetta. Nauti.

3 kommenttia:

  1. Tätä mä teen, munakasta nimittäin.
    Just nimittäin tässä mietin mitä vauvalle lounaaksi ja munakas oli vähän jo mielessäni.
    Tästä tulee loistavaa sormiruokaa!

    VastaaPoista
  2. Veera,
    Munakasta on tosiaan helppo syttää vauvalle, sopivan pehmeää. Ja jos porkkanaa saa olla mukana sekin käy.

    HEli,
    Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.