Juureksia ja kasviksia ei voi myöskään unohtaa. Niidenkin arvostus on noussut ja nyt arvostetaan kotimaista mielellään luomua.
Punajuurivuoka
9 kpl pieniä punajuuria
2 hapokasta omenaa
80 g sinihomejuustoa Aura
mustapippuria ja timjamia
3 dl vettä + kasvisliemifondi
ranskankermaa tai pehmeää vuohenjuustoa
Huuhtele punajuuret ja keitä melkein kypsiksi. Anna punajuurien hieman jäähtyä. Kuori ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita punajuuri- ja omenakuutiot ja siirrä ne voideltuun vuokaan. Ripottele mukaan mustapippuria ja timjamia.
Murustele sinihomejuusto ja sekoita vuokaan.
Keitä kasvisliemi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Tarjoa punajuurivuoan kera nokare ranskankermaa tai pehmeää vuohenjuustoa.
Maistuisi minullekin.
VastaaPoistaMinullekin maistuisi;D
VastaaPoistaUnelma ja Yaelian,
VastaaPoistaEi sitten muuta kuin kokkaamaan.