sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pippurinen possun sisäfilee uunissa

Valmistin tänään possun sisäfileen uudella tavalla. Lueskelin  Maku-lehteä ja lihareseptikilpailun  4:lle sijalle oli arvioitu Winterin possu a la Marja-Liisa.  Päätin kokeilla ohjetta, lopputulos oli oikein maistuva.
Lisukkeeksi  lohkoperunat ja palsternakkasoirot. Ne kypsyivät samalla kertaa possupadan kanssa uunissa.
Mukautin reseptin omaan keittiööni sopivaksi.

Pippurinen possun sisäfilee
Uuniperunat ja -palsternakat
700 g possun sisäfilettä
voita
3 dl isoja herkkusieniä (suppilovahverot ja kantarellit käy myös)
2 isoa sipulia
3 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
2 dl  kermaa
1 dl vettä + lihaliemifondipala
2 tl paprikajauhetta
100 g mustapippurituorejuustoa (Mustapekka)
Poista fileistä kalvot. Laita ne pakastimeen noin tunniksi.
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit.
Lisää kasariin rypsiöljyä, kuumenna ja kuullota sipulit. Lisää sienet ja sekoita jonkun aikaa. Mausta.
Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon lihaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi.
Nurenna joukkoon mustapippurijuusto. Tarkista maku ja jätä kasari odottamaan.
Ota possunfileet pakasteesta. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita. Paista  viipaleet voissa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Lado lihat uunivuokaan ja kaada kastikeseos päälle.
Kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Lisukkeet
Kuori ja leikkaa perunat soiroiksi. Keitä  puolikypsiksi. Nostele perunasoirot uunipellille. Mausta suolalla, paprikalla ja kanelilla. Sekoita mukaan rypsiöljyä. Kuori palsternakat, leikkaa soiroiksi. Mausta kanelilla, kardemummalla ja suolalla. Sekoita joukkoon rypsiöljyä.  Lado uunipellille. Kypsennä juurekset uunin ylätasolla.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä reseptistä. Korvasin herkkusienet kanttarelleilla ja lisukkeiksi laitoin uunissa bataattia ja lanttua. Ai, että kyllä tuli hyvää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.