Tuorejuusto pyöristi sopivasti keiton makua ja olin lopputulokseen tyytyväinen.
Auringonkukka on versonut jo aika hyvin, kuten yläotsikkokuvasta voi nähdä.
Hirvenlihakeitto
400 g hirven jauhelihaa3 rkl rypsiöljyä
1 ps (250g) vihannessuikaleita pakasteena
2 perunaa suikaleina
1 palsternakka suikaleina
1 1/2 l lihalientä (vettä+fondipala)
150 g pippurituorejuustoa (Apetina lisäaineeton)
kuivattua timjamia, meiramia ja suolaa
Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista. Jos se on pakastettua , ota edellisenä iltana jääkaappiin ja siirrä aamulla huoneenlämpöön päivällistä varten.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha. Lisää lihan joukkoon pakastekasvikset.
Kiehauta peruna- ja palsternakkasuikaleet vesitilkassa, lisää nestettä ohjeen määrään saakka ja laita mukaan lihaliemifondipala. Kiehauta.
Sekoita kattilaan tuorejuusto, kunnes se on täysin sulanut.
Lisää keittoon liha-kasvisseos. Mausta. Kypsennä keittoa 10 minuuttia.
Leikkasin pinnalle auringonkukkaversoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.