Sovelsin muistinvaraisesti aamullista keittoa, paras vihje sieltä oli raastettu sitruunankuori ja laakerilehdet.
Siikakeitto
1 sipuli
1 iso porkkana
3-4 perunaa
8 kpl ehjiä mustapippureita
4 laakerinlehteä
voita
5 dl kasvislientä = vettä ja fondipala
2 tl raastettua sitruunan kuorta
vajaa 1 dl kermaa
tuoretta tilliä
Silppua sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja perunat.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää mustapippurit ja laakerinlehdet kattilaan. Lisää sipulisilppu ja kuullota pari minuuttia.
Lisää juureskuutiot pannulle ja kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Lisää raastettu sitruunan kuori.
Poista fileestä nahka ja leikkaa se sentin viipaleiksi. Lisää viipaleet keittoon ja anna niiden kypsyä muutama minuutti.
Lisää kerma keittoon ja anna kiehahtaa. Silppua pinnalle tuoretta tilliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.