Torttu ei ole makuuni liian makea, sitruuna sopii hyvin päärynän mietoon makuun. Se ikäänkuin terästää.
Käytin isokokoisia päärynöitä, tällä ladontatavalla ne ovat juuri sopivan pituisia.
Päärynätorttu
125 g margariinia ( tai voita)1 1/4 dl sokeria
sitruunan raastettu kuori
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
3 isoa päärynää
Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita mukaan pestyn sitruunan raastettu kuori.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita vehnäjauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito,
Levitä taikina voideltuun tasapohjaiseen irtoreunavuokaan.
Kuori päärynät, leikkaa neljään lohkoon, poista siemenet. Paina päärynälohkot syvälle taikinaan.
Kypsennä torttu 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Peitä tortun pinta leivinpaperilla loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.
Siivilöi jäähtyneen tortun pinnalle tomusokeria.
Näyttää herkulliselta. Tuota täytyy tehdä, kun ei ole kovin monimutkainenkaan.
VastaaPoistaannekatariina,
VastaaPoistaHelppoa ja hyvää.
Oi miten herkullisen näköinen torttu!
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä, ja tuo ettei torttu ole liian makeaa kuulostaa myös hyvältä, usein ne vähemmän makeat, jopa vähän kirpeät leivonnaiset ovat niitä parhaita. Tämä(kin) menee listalleni reseptejä, joita pitää ehdottomasti kokeilla joskus. :)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaKiitos.
Ginger,
Samaa mieltä, kovin makeat eivät innosta minuakaan. Monet juustokakut ovat aivan liian makeita.
Kun kerran olet valmiiksi testannut, kopioinpa tästä ohjeen. Ei sitä koskaan tiedä, milloin on tarpeen;)
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaTämä on näppärä toteutta, kun yllättäen tarvetta on.