Kävipä minulle hyvä tuuri ruokakaupassa. Pysähdyin kalatiskin äärelle ihaillakseni kaloja. Oli ranskalaista savustettua makrillia, norjalaista lohta, suomalaista silakkaa ja sitten tuli myyjä. Nyt on todella tuoretta savusiikaa, tunti sitten siiat olivat vielä kalastajan savustuspöntössä. Taitavat olla vieläkin hiukan lämpimiä, myyjä totesi. Ostin tietysti näitä lähivesistä muutaman kilometrin päästä juuri kalastettuja ja savustettuja pikkusiikoja.
Ne olivat tosi hyviä. Tein salaatin ja kastikkeeksi pyöräytin omenatsatsikin,. Ostin lisukkeeksi Pohjanmaan rieskaa. Ateria oli nopeasti valmis.
600 g savustettua pikkusiikaa
1/2 kpl jäävuorisalaattia (oli muuten pehmeän hyvä yksilö)
1/2 friseesalaattiruukusta
2 kpl tomaattia lohkoina
1/4 cantaloupemelonia kuutioina
pala kurkkua suikaleina
auringonkukkaversoja
Revi ja leikkaa salaatit. Huuhtele ja kuivaa ne hyvin. Nosta vadille.
Lohko pestyt tomaatit, kuutioi kuorittu melonipala ja kuori ja suikaloi kurkku. Sekoita salaattiin.
Omenatsatsiki
1 omena
2 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
1 kpl valkosipulinkynttä
ripaus timjamia, suolaa ja loraus juoksevaa hunajaa
Raasta omena hienoksi raasteeksi. Sekoita jogurtin joukkoon raaste, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet.
Perkaa siika ja aseta se tarjolle erikseen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.