Sen sijaan tein aikomani jälkiruuan eli juustokaukun. Sovelsin vähän ohjetta ja käytin vähäsokerista vadelmahilloa. Purkin kyljessä luki, enemmän marjoja 50% vähemmän sokeria.
Kakun maku oli parempaa kuin ulkonäkö. Suurten vetojen leipurina en ole kovin pikkutarkka yksityiskohtien suhteen.
Vadelmajuustokakku
200 g diggestivekeksejä ja 100 g voita
Murusta keksit, sulata voi ja sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuokaan. Leikkaa pohjalle leivinpaperi.
Täyte
4 liivatelehteä
3 dl mascarponejuustoa
1 dl kermaa
1 rs (200g) tuorejuustoa
1/2 prk (160 g) vadelmahilloa ja 1/2 prk Piltti kuningatarhilloa
1/2 sitruunan mehu
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Sekoita mascarponejuustoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto sekä vadelma/kunningatarhillo ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi..
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos juustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Pinnalle
160 g vadelmahilloa ja 1/2 prk Piltti kuningatarhilloa, sekoita hillot.
Levitä hillokerros hyytyneen juustokakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, Viipaloin pinnalle nektariiniviipaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.