Jotain makeaa teki mieli jälkkäriksi. Kun tietystä syystä en nyt saa syödä jäätelöä, ratkaisin ongelman ja valmistin pikajuustokakkua . Aikamoinen sana tuokin, mutta minkäs teet, kyseessä oli tosiaan juustokakku muutamassa minuutissa.
Lohta tomaattikuorrutteella
Viiden sentin viipaleiksi leikatut merilohiviipaleet maustetaan sitruunamehulla. Saavat vetäytyä hetken. Maustetaan ripauksella hienoa merisuolaa ja mustapippuria. Paistetaan rypsiöljytilkassa ensin nahkapuoli alaspäin lieden ollessa täysillä, kunnes nahka on rapeaksi ruskistunut. Paiston aikana pinnalle sivellään aurinkokuivatuista tomaateista hienonnettu sose, johon on lisätty hapakorppumurskaa ja tomaattien säilöntäöljyä.
Lohi käännetään ja lieden lämpö alennetaan keskilämmöksi. Paistaminen jatkuu, kunnes lohi on kypsää, mutta ei hajoavaa ylikypsää. Lohiviipaleet siiretään vuokaan ja pidetään lämpimänä miedossa uunin lämmössä.
Salaatiksi on ennen lohen kypsentämistä sekoitettu salanovasalaattia, ohuiksi suikaleiksi leikattua fenkolia, kurkkupuolikkaita. Kastike, oliiviöljyä ja puristettua sitruunaa, ripotellaan salaatille. Lopuksi pinnalle ripotellaan paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.
Perunat kuoritaan ja leikataan ohuiksi viipaleiksi ja asetellaan höyrystinastiaan. Palsternakat kuoritaan ja leikataan soiroiksi ja samoin ne menevät höyrystinastiaan. Perunat maustetaan suolalla ja parikalla, palsternakat paprikalla ja kanelilla. Lisätään hieman vettä astiaan ja höyrystetään mikrossa noin 7 minuuttia.
Ateria kootaan lautasille. Lohelle nostetaan vielä paprikalla maustettua jogurttia.
Mansikkajuustokakkua pikaisesti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.