lauantai 25. helmikuuta 2012

Lohta tomaattikuuorutteella ja juustokakkua

Tänään konsertin, Talviharmonikan Suuri Viihdekonsertti,  jälkeen valmistin illalliseksi lohta kuorrutteena aurinkokuivattutomaatti-hapankorppurouhe. Oli aika pitkä sanahirviö, joten sitä ei voi mahduttaa edes otsikkoon.
Jotain makeaa teki mieli jälkkäriksi. Kun tietystä syystä en nyt saa syödä jäätelöä, ratkaisin ongelman ja valmistin pikajuustokakkua . Aikamoinen sana tuokin, mutta minkäs teet, kyseessä oli tosiaan juustokakku muutamassa minuutissa.

Lohta tomaattikuorrutteella


Viiden sentin viipaleiksi leikatut merilohiviipaleet maustetaan sitruunamehulla. Saavat vetäytyä hetken. Maustetaan ripauksella hienoa merisuolaa ja mustapippuria. Paistetaan rypsiöljytilkassa ensin nahkapuoli alaspäin lieden ollessa täysillä, kunnes nahka on rapeaksi ruskistunut. Paiston aikana pinnalle sivellään aurinkokuivatuista tomaateista hienonnettu sose, johon on lisätty hapakorppumurskaa ja  tomaattien säilöntäöljyä.
Lohi käännetään ja lieden lämpö alennetaan keskilämmöksi. Paistaminen jatkuu, kunnes lohi on kypsää, mutta ei hajoavaa ylikypsää.  Lohiviipaleet siiretään vuokaan ja pidetään lämpimänä miedossa uunin lämmössä.

Salaatiksi on ennen lohen kypsentämistä sekoitettu salanovasalaattia, ohuiksi suikaleiksi leikattua fenkolia, kurkkupuolikkaita. Kastike, oliiviöljyä ja puristettua sitruunaa, ripotellaan salaatille. Lopuksi pinnalle ripotellaan paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä.

Perunat kuoritaan ja leikataan ohuiksi viipaleiksi ja asetellaan höyrystinastiaan. Palsternakat kuoritaan ja leikataan soiroiksi ja samoin ne menevät höyrystinastiaan. Perunat maustetaan suolalla ja parikalla, palsternakat paprikalla ja kanelilla. Lisätään hieman vettä astiaan ja höyrystetään mikrossa noin 7 minuuttia.

Ateria kootaan lautasille. Lohelle nostetaan vielä paprikalla maustettua jogurttia.

Mansikkajuustokakkua pikaisesti
Ensin murennetaan annoskulhoihin diggestiivikeksiä, sitten sulaneita ja rikottuja pakastemansikoita ja lopuksi jogurttivaahto. Kreikkalaiseen jogurttiin on lisätty hieman  kermaa ja tomusokeria ja vatkattu tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.