keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Jättikatkarapurisotto

Tänään muistin ottaa jjättikatkat sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmistin risottoa. Lopputulos oli juuri sellaista kuin risoton tulee olla mehevää ja täyteläistä. Appelsiineja kannattaa juuri nyt syödä, ne ovat edullisia ja ennenkaikkea niissä on C-vitamiinia. Olen yrittänyt syödä parhaani mukaan ja nyt käytin niitä tähän risottoonkin.

Jättikatkarapurisotto



250 g jättikatkarapuja  (keitettyjä pakasteena) sulatettuna huoneenlämmössä
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä, oliiviöljykin sopii
1 sipuli
4 rkl voita
2 dl pitkäjyväriisiä
1/2 lasia kuivaa valkoviiniä
l/2 l kanalientä (fondipala+vesi )
1 tl currya
1 rkl tomaattipyrettä
yhden appelsiini raastettu kuori
appelsiiniviipaleet käytetään lisukkeena
tuoretta tilliä
Lisää pannulle öljy, kuumenna ja lisää litistetty valkosipulin kynsi. Anna sen tiristä minuutti keskilämmöllä
Lisää pannulle valutetut jättikatkat. Anna niiden maustua minuutin verran keskilämmöllä. Siirrä pannu syrjään odottamaan.
Silppua sipuli. Laita kasariin 2 rkl voita ja tilkka öljyä. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada joukkoon valkoviini  ja sekoita koko ajan, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Kuullotuksen aikana kattilassa on kiehahtanut kanaliemi, lisää sinne mausteet, curry ja tomaattipyree.
Lisää kanalientä vähän kerrassaan risottoon koko ajan sekoittaen, kunnes risotto on kypsää. Liesi saa olla keskilämmöllä.
Yhdistä risoton joukkoon  pannulla odottaneet jättikatkat (ei valkosipulia) ja raastettu appelsiininkuori.
Lisää mukaan 2 rkl voita ja sekoita risotto kiiltävän sileäksi.
Tarjoa risoton kera appelsiiniviipaleita. Koristele tillillä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.