torstai 9. helmikuuta 2012

Uunijuusto

Ruokatorstai sai taas minut innostumaan. Kokeilin uunijuuston tekemistä sunnuntaina. Seuraavaksi kokeilen  kotijuustoa, sen verran hyvää oli tämä uunijuusto.  Ennen muinoin uunijuustoa tehtiin ternimaidosta, mutta mistä sitä ternimaitoa  nykyään saa. Ei kai mistään. Paras on tyytyä niihin raaka-aineisiin, joita saa kauppareissulla.
Mansikoita on pakasteessa vielä runsaanlaisesti, joten tarjosin uunijuustoa ja mansikoita.


Uunijuusto mansikoilla
2 dl maitojauhetta
5 dl rasvatonta maitoa
1 dl kuohukermaa
2 munaa
1 tl suolaa
Sekoita maitojauhe osaan maitoa. Lisää loput maidosta ja kerma. Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Sekoita muna ja suola maitoseokseen.
Voitele matala uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja pinnaltaan kauniisti ruskistunut.
Tarjoa lämpimänä esim mansikoiden  kera. Lisäsin vielä mukaan tyrnimarjoja. Tulipa päivän C-vitamiinitarve tyydytettyä. Tyrnimarjoissa on runsaasti C-vitamiinia. 

4 kommenttia:

  1. Varmaankin hyvää! ja bannerikuva on ihana!

    VastaaPoista
  2. Nami nami..ja p.s. kysäiseppä joskus saattaa löytyä kaupan pakastealtaasta ternimaitoa.
    Bannerikuva ihana minunkin mielestä, innostaa laittamaan siemeniä multaan...

    VastaaPoista
  3. Pitäisikin kokeilla tällaista, kun ternimaitoa on vaikea saada.

    VastaaPoista
  4. Tää on varmaan tosi hyvää...:)
    Muistan aina äidin tehneen terninmaidosta uunijuustoa. Sitä saa varmaan vielä maaseudulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.