perjantai 3. helmikuuta 2012

Punajuuri-pekonikastike riisillä

Pitkästä aikaa otin esiin punajuuria, kastike niistä syntyi. Lisäsin mukaan savupekonia, se sopi hyvin punajuuren  seuraksi.  Kypsensin lisukkeeksi riisin. Pasta ja perunatkin sopisivat.


Punajuuri-pekonikastike riisillä

200 g savupekonia
2 sipulia
4 raakaa punajuurta
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
3 dl rasvatonta maitoa
1 laakerinlehti
suolaa, rose-valkopippurisekoitusta
Kuutioi savupekoni. Hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi punajuuret. Ruskista pekoni kasarissa omassa rasvassaan. Lisää punajuuret ja sipuli. Kuullota hetki. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, maito ja mausteet. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin 45 minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn pitkäjyväriisin kera.

1 kommentti:

  1. Enpä olekaan keksinyt pekonia yhdistää punajuureen! Tätä pitääkin testata :) Tuota tomaatti-papukeittoasi jo teinkin ja se taitaa päätyä vielä omaankin blogiini asti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.