torstai 16. helmikuuta 2012

Päärynä-marjasalaatti

Silloin tällöin tekee mieli makeaa jälkiruokaa. Usein tämä mieliteko yllättää, eikä siihen ei ole etukäteen varautunut. Näin kävi minulle tänä iltana. Kuljin keittiöön ja otin käteeni päärynät. Ne olivat parissa päivässä huoneenlämmössä pehmenneet sopiviksi.  Tämä oli alku. Valitsin vielä pakasteesta mansikoita ja karpaloita. Tästä saa jo tarpeeksi makeaa, kun otan fariinisokeria vielä mukaan.

Päärynä-marjasalaatti
Kuori päärynä(t), iso päärynä riittää kahteen annokseen. Halkaise päärynä, poista siemenkota  ja leikkaa viipaleiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää fariinisokeria, 1,5 rkl/annos.  Sokeri saa sulaa sekoittaen voin joukkoon. Kuullota päärynäviipaleet, ripottele mukaan kanelia ja inkivääriä. Nosta annoslautasille.
Lisää annokseen sulaneet pakastemansikat ja kohmeiset karpalot.
Sekoita kreikkalaiseen maustamattomaan jogurttiin tilkka kermaa, vatkaa tasaiseksi ja lisää annoslautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.