perjantai 17. helmikuuta 2012

Kasvistagine

Kasvistagine oli lempeän suussasulavaa. Tänään oli vaihteeksi kasvispäivä. Valitsin  porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja kukkakaalia. Siitä syntyi mausteiden kera tagine. Kastikkeena kurkkuraitaa.



Kasvistagine


2 sipulia
2 porkkanaa
3 pientä palsternakkaa
rypsiöljyä ja ripaus suolaa
1/2 kukkakaali
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 rkl garam masalaa
ripaus suolaa
3 dl vettä
Raitakastike
1/2  kurkku
ripaus suolaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
runsas tl garam masalaa
Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Nosta siivilään, lisää ripaus suolaa ja valuta hyvin. Yhdistä muut aineet. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja kuutioi sipulit, porkkanat ja palsternakat. Kuullota hetki rypsiöljyssä pannulla. Nosta kasvikset taginepataan, lisää puolet vedestä ja anna hautua hetki.
Lisää pataan paloiteltu kukkakaali, raastettu inkivääri, ja muut mausteet. Sekoittele.  Lisää loppu vesi ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisukkeena  tarjosin quinoaa.

2 kommenttia:

  1. Minulta tahtoo unohtua kasvisruokien teko. Tämä vaikuttaa maukkaalta padalta, ja kurkkuraita on varmasti hyvänmakuinen lisäke.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Tuntui mukavalta syödä vaihteeksi kevyttä kasvisruokaa. Kurkkuraita on raikasta tämän kera.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.